Wat is neon licht?

Neon lampen zijn een geweldige manier om je huis, kantoor of winkelruimte te versieren. Waarom niet je neonlampen volledig personaliseren? Dit artikel laat je zien hoe je neonlampen kan personaliseren en wat de voordelen hiervan zijn.

De verschillende soorten neonlichten

Neon laten maken? Neonlicht is verkrijgbaar in verschillende kleuren en soorten. De meest populaire kleur is roze, maar er zijn ook andere kleuren zoals blauw, groen en oranje. Neonlicht wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals decoratie, verlichting en advertising.

1. Gasontlading neonlichten: deze soorten licht produceren licht door middel van een elektrische stroom die door een buis gaat die gevuld is met gas zoals argon of kwik. Het licht wordt veroorzaakt door het ioniseren van het gas, wat resulteert in een gloeiend effect.

2. LED-neonlichten: LED-neonlichten zijn energie-efficiënte alternatieven voor gasontlading neonlichten, waarbij LEDs worden gebruikt als lichtbronnen. Ze bieden helderder en consistenter licht dan traditionele neonlichten en worden veel gebruikt voor decoratieve toepassingen, omdat ze meer verschillende kleuren kunnen produceren dan traditionele neonverlichting.

3. Flexibele neonlichten: flexibele neonlichten bestaan uit flexibel glas dat in stukken geknipt kan worden, waardoor lichtstralen kunnen worden gevormd. Deze lichten zijn meestal energie-efficiënt en veelzijdig, waardoor ze een ideale keuze zijn voor commerciële toepassingen zoals verlichting van winkelcentra en binnenhuisarchitectuur.

4. Cold Cathode neonlichten: Cold Cathode neonlichten maken gebruik van een buis met koude elektronische stroom om licht te proSet featured imageduceren. Ze zijn meestal minder energie-efficiënt dan LED-neonlichten maar producen helderder licht en meer verschillende kleuren dan gasontlading neonlichten.