Wat zijn must-haves in een landelijke woonstijl?

Fan van de landelijke woonstijl? Wij begrijpen je! Sfeervol, karakteristiek, rustgevend en warm: die landelijke interieurstijl maakt je huis extra gezellig!

Je hebt veel meubels en accessoires om uit te kiezen om deze stijl in huis te halen. Wat zijn de absolute must-haves voor de landelijke stijl? Lees verder voor onze tips!

Landelijke verlichting in huis
In een landelijk interieur draait alles om sfeer! Daarom is de juiste verlichting ook zo belangrijk bij deze woonstijl. Zorg voor een mooie landelijke hanglamp boven je eettafel en bank: een ware eyecatcher als sfeermaker in je woonkamer. De lampen worden vaak gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout, touw en bamboe. Dat zorgt voor die fraaie uitstraling! Ook een landelijke tafellamp is een must-have, bijvoorbeeld op je nachtkastje, bureau of vensterbank. Hiermee creëer je een fijne sfeer in je interieur.

Landelijke meubels
Het gebruik van natuurlijke materialen zien we ook terug in de designs van landelijke meubels. Ze zijn vaak gemaakt van hout, het liefst in een zo natuurlijk mogelijke look. Ga dus gewoon voor de naturel kleur en een grove afwerking! Anders is grijs of wit passend bij deze stijl, als we het over het kleurgebruik hebben. Naast een tafel en stoelen in een landelijke stijl, zijn ook de kasten belangrijk. Haal het liefst een grote serviesgoedkast in huis, die je een prominente plek in de woonkamer geeft. Zo valt ‘ie extra op!

Zachte stoffen in huis
Tegenover die stoere natuurlijke materialen zoals hout en touw staan juist zachte stoffen: zo creëer je een sterk contrast in de landelijke woonstijl. Waar je aan kunt denken? Stoffen gordijnen, een linnen fauteuil, zachte kussentjes en een plaid op de bank – het maakt je interieur enorm knus. Ook een schapenvachtje over je stoel staat beeldig bij deze woonstijl. En vergeet een hoogpolig vloerkleed niet!

Landelijke woonaccessoires
Ook accessoires mogen natuurlijk niet ontbreken in de landelijke interieurstijl. Hier ga je weer voor een uitgesproken stijl, waarin natuurlijke materialen centraal staan. Een stoer randje is ook zeker welkom: de stijl vertaalt immers het buitenleven! Denk aan grof gevlochten rieten manden om je spullen in op te bergen. Een oude kist volstaat ook goed. Zet een houten dienblad met grote kaarsen op je bijzettafel. Een glazen stolp op je schouw of vensterbank past ook perfect.

Planten passen bij de landelijke stijl
De natuur is belangrijk bij de landelijke woonstijl. Daarom passen kamerplanten zo goed in dit straatje! Haal lekker veel groen in huis, dat je best een beetje rommelig mag neerzetten. Hier lenen verschillende plekken in je woning zich voor – van de vensterbank tot de eettafel, van wandplanken tot gewoon op de vloer. Wát een gezelligheid in jouw knusse interieur!

Leave a Reply

Your email address will not be published.