+32 (0)485 28 48 68Contact

U bent hier

Atelier Botanique met BLOMMM

Workshop wilde bloemen en planten illustreren Gent

Krijg jij ook nooit genoeg van al die wilde bloemen in de straat? Is jouw woonkamer één grote indoor jungle met een botanische print als behang? Wees gerust, zó'n freak hoef je nu ook weer niet te zijn voor deze workshop. Maar wil je graag botanische planten en wilde bloemen leren illustreren, dan ben je bij Mino aan het juiste adres. 

De workshop

Deze keer werk ik samen met BLOMMM 

"Blommm brengt bloemen recht van ‘t veld, op de velo, in je vaas. Biologisch, dagvers en geleverd in Gent. Zo wil Blommm Gentenaars laten genieten van een écht schoon blommmeke. Eentje dat geen pesticiden over zich heen kreeg, geen duizenden kilometers heeft gereisd. Een blommmeke pure schoonheid dat de biodiversiteit en telers van hier een steuntje in de rug geeft."

In het eerste deel van de workshop toon ik je hoe je verschillende takjes, blaadjes en bloemen kan illustreren op een eenvoudige manier en hoe je deze kan inkleuren en arceren. Met heel wat voorbeelden, pennen en papier op de tafel ga je nadien zelf aan de slag. Je start met het tekenen van losse elementen, die je daarna kan samenbrengen tot een patroon of boeket op papier. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een mooi uitgewerkte tekening en een hoofd vol inspiratie!

Paulien Verhaest van Blommm komt langs voor een woordje uitleg over haar mooie blommmekes, die je aan het einde van de workshop natuurlijk mee naar huis kan nemen.

 Workshop atelier botanique met Mino en Blommm in Gent

Materiaal

Er zijn verschillende soorten papier en tekenmateriaal aanwezig die je kan uittesten. Heb je zelf een favoriet materiaal waarmee je gewoon bent te tekenen? Breng het dan zeker mee.

Voor wie

16+

Deze workshop is geschikt voor zowel ervaren tekenaars als beginners. Want iedereen kan tekenen. De ene heeft gewoon al wat meer geoefend dan de andere. Heb je dus nog niet veel ervaring met tekenen maar wil je het wel heel graag leren en gaat het enorm kriebelen als je de inhoud van deze workshop leest? Dan ben je meer dan welkom. 

Met MINO geef ik workshops illustratie waarmee je direct aan de slag kan in een bepaalde toepassing, vanuit mijn ervaring als grafisch ontwerper en illustrator. Ben je eerder op zoek naar een cursus waarbij je waarnemend leert tekenen aan de hand van klassieke technieken en materialen? Dan is deze workshop minder geschikt voor jou.

Praktisch en inschrijven

Atelier Botanique met BLOMMM
Datum:  donderdag 21 juni 2018 - 19u tot 22u
Prijs: €75 - een boeketje van BLOMMM, gebruik van alle materiaal en iets lekkers inbegrepen
Locatie: Likebirds, Wiedauwkaai 23K, Gent
>> Schrijf hier in

Kan je er deze keer niet bij zijn maar wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe workshops in 2018? Schrijf je dan hier in op de mailinglist.

Annulatievoorwaarden

Door in te schrijven voor de workshop ga je akkoord met de volgende voorwaarden:

Omdat er in het verleden te veel mensen zich vrijblijvend inschreven en dan toch nog annuleerden, vragen wij de betaling van je inschrijving zo snel mogelijk te voldoen. Enkel dan is je inschrijving geldig.  

Natuurlijk is het altijd mogelijk dat je door omstandigheden je inschrijving moet annuleren. Afhankelijk van het tijdstip van de annulering, wordt een percentage van het inschrijvingsgeld al dan niet terugbetaald: 

- annulering >30 dagen vóór aanvang van de workshop: 100% van het inschrijvingsgeld wordt terugbetaald
- annulering 30-14 dagen vóór aanvang van de workshop: 50% van het inschrijvingsgeld wordt terugbetaald
- annulering 14-7 dagen vóór aanvang van de workshop: 25% van het inschrijvingsgeld wordt terugbetaald
- annulering <7 dagen vóór aanvang van de workshop: het inschrijvingsgeld wordt niet terugbetaald

Geannuleerde inschrijvingen worden niet verplaatst naar een andere workshop op een latere datum.

Workshop wilde bloemen en planten illustreren Gent