+32 (0)485 28 48 68Contact

U bent hier

Atelier Botanique

Workshop wilde bloemen en planten illustreren Gent

Krijg jij ook nooit genoeg van al die wilde bloemen in de straat? Is jouw woonkamer één grote indoor jungle met een botanische print als behang? Wees gerust, zó'n freak hoef je nu ook weer niet te zijn voor deze workshop. Maar wil je graag botanische planten en wilde bloemen leren illustreren, dan ben je bij Mino aan het juiste adres. 

De workshop

Van deze workshop bestaan er 2 versies! In de ene workshop werken we met verse, wilde bloemen. In de andere workshop werken we met kamerplanten en scheutjes. 

In een workshopruimte vol wilde bloemen of botanisch groen, bekijken we eerst eens alle planten van dichterbij. Met heel wat boeken en tekeningen op de tafel, leer je beter begrijpen hoe een botanische illustratie wordt opgebouwd.

Daarna toon ik hoe je verschillende takjes, blaadjes en bloemen kan illustreren op een eenvoudige manier en hoe je deze kan inkleuren en arceren met potlood of pennen. Je start met het tekenen van losse elementen, die je daarna kan samenbrengen tot een compositie. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een mooi uitgewerkte tekening op stevig A3 papier, die thuis meteen in een kadertje kan.

 Workshop atelier botanique met Mino en Blommm in GentAtelier Botanique botanische planten illustratie mino paper sweetsAtelier Botanique botanische planten illustratie mino paper sweets

Materiaal

Er zijn verschillende soorten papier en tekenmateriaal aanwezig die je kan uittesten. Heb je zelf een favoriet materiaal waarmee je gewoon bent te tekenen? Breng het dan zeker mee.

Voor wie

16+

Deze workshop is geschikt voor zowel ervaren tekenaars als beginners. Want iedereen kan tekenen. De ene heeft gewoon al wat meer geoefend dan de andere. Heb je dus nog niet veel ervaring met tekenen maar wil je het wel heel graag leren en gaat het enorm kriebelen als je de inhoud van deze workshop leest? Dan ben je meer dan welkom. 

Praktisch en inschrijven

Atelier Botanique met wilde bloemen van BLOMMM
Datum:  donderdag 21 juni 2018 - 19u30 tot 22u30
Prijs: €75 - een boeketje van BLOMMM, gebruik van alle materiaal en iets lekkers inbegrepen
Locatie: Likebirds, Wiedauwkaai 23K, Gent
Voor deze workshop kan je niet meer inschrijven.

"Blommm brengt bloemen recht van ‘t veld, op de velo, in je vaas. Biologisch, dagvers en geleverd in Gent. Zo wil Blommm Gentenaars laten genieten van een écht schoon blommmeke. Eentje dat geen pesticiden over zich heen kreeg, geen duizenden kilometers heeft gereisd. Een blommmeke pure schoonheid dat de biodiversiteit en telers van hier een steuntje in de rug geeft."

Paulien Verhaest van Blommm komt langs voor een woordje uitleg over haar mooie blommmekes, die je aan het einde van de workshop mee naar huis kan nemen.

 

Atelier Botanique met kamerplanten en scheutjes
Datum:  
donderdag 11 oktober 2018 - 19u30 tot 22u30
Prijs: 
€70 - gebruik van alle materiaal en iets lekkers inbegrepen
Locatie: Het Atelier van Eva V
, Zegelstraat 5, 2140 borgerhout
>> Schrijf hier in

Kan je er deze keer niet bij zijn maar wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe workshops in 2018? Schrijf je dan hier in op de mailinglist.

Annulatievoorwaarden

Voor annulatievoorwaarden van de workshops op 13 juni en 11 oktober, raadpleeg je best de website van de organisatoren (Lathee & Het Atelier van Eva V.)

Door in te schrijven voor de workshop in Gent op 21 juni ga je akkoord met onderstaande voorwaarden:

Omdat er in het verleden te veel mensen zich vrijblijvend inschreven en dan toch nog annuleerden, vragen wij de betaling van je inschrijving zo snel mogelijk te voldoen. Enkel dan is je inschrijving geldig. Natuurlijk is het altijd mogelijk dat je door omstandigheden je inschrijving moet annuleren. Afhankelijk van het tijdstip van de annulering, wordt een percentage van het inschrijvingsgeld al dan niet terugbetaald: 

- annulering >30 dagen vóór aanvang van de workshop: 100% van het inschrijvingsgeld wordt terugbetaald
- annulering 30-14 dagen vóór aanvang van de workshop: 50% van het inschrijvingsgeld wordt terugbetaald
- annulering 14-7 dagen vóór aanvang van de workshop: 25% van het inschrijvingsgeld wordt terugbetaald
- annulering <7 dagen vóór aanvang van de workshop: het inschrijvingsgeld wordt niet terugbetaald

Geannuleerde inschrijvingen worden niet verplaatst naar een andere workshop op een latere datum. Iemand anders in jouw plaats laten deelnemen is wel mogelijk.

Workshop wilde bloemen en planten illustreren Gent