+32 (0)485 28 48 68Contact

U bent hier

Duurzaamheid

Omdat ik van MINO een duurzaam merk wil maken, blijf ik op zoek gaan naar duurzame productie-, verpakkings- en verzendmanieren. Dit is wat we nu al doen:

  • De stempels van MINO worden geproduceerd uit duurzame materialen. Samen met Atelier Watt zochten we naar een ecologisch, hedendaags design die de stempels typisch MINO maken. Elke stempel wordt in het atelier in Gent gelasercut uit ecologisch rubber en daarna verlijmd op natuurlijk, onbehandeld fineerhout. Voor de verpakking ontwierpen we een doosje dat de natuurlijke look van de stempels benadrukt. Het is gemaakt uit een papier met FSC label, d.w.z. dat het afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Een stempel van MINO ruikt ook zo heerlijk naar houtvuurtje, door het graveren van het ontwerp in het hout.

    • Alles uit de MINO collectie is gedrukt op een papier met FSC-label. Dit wil zeggen dat het papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen en/of bijdraagt aan het verantwoorde beheer van onze bossen (bv. door recyclage).

    • De productie van de stempels en papierwaren gebeurt in Gent met een minimum aan transport. 

    • Dozen van leveranciers worden zo veel mogelijk opnieuw gebruikt. Daarom dat een doos soms kleine gebruikssporen kan bevatten.

    • Sinds maart 2017 gebruikt de drukker geen krimpfolie meer om drukwerk van Mino in te verpakken. Daarnaast moedig ik mijn leveranciers ook aan om niet enkel voor Mino, maar ook voor andere klanten naar meer milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen te zoeken.